(Creete) – Sitia guide

Hotel: Ude i blandt oliventræer og sikaders sang ligger Villas Delight og stråler. Hotellet består af huse og lejligheder, de fleste med en privat tyrkisblå svimmingpool og idylliske terraser. Lejlighederne har alt man har brug for. Solen står højt på himlen, vinden suser i træerne og temperaturen siger 32 grader. Vi ankom til hotellet om natten og vågnede til op til de dejligste omgivelser. Ugen er fløjet afsted, det gør den jo når man har det godt. Ca 3 km derfra ligger Sitia, som er en havne by, byen emmer af hyggelige spisesteder og en dejlig strand. Den er ikke fyldt med turister, så man kan mærke den lokale ånd.

Vi er gået glade, brune og i seng med fornyet energi hver eneste dag. Villas Delight er det perfekte hotel til både romantisk tosomhed, familie eller venner. Vi fandt rejsen hos Eliza was here, et rejseselvskab jeg bestemt vil bruge igen!

Vaí Beach: 26 km fra Sitia ligger den smukkeste naturlige palmestrand. Vandet er krystalblåt, sandet er rent – en strand der bare skal opleves. Vi til tilbragte en dag på stranden og spiste frokost med udsigt over stranden. Ved stranden er der også en udkigspost man kan gå op og se og det er derfra billedet her er taget. En meget smuk og betagende strand!

Sitia Beach: I udkanten af Sitia ligger stranden, en skøn strand med ikke alt for mange mennesker. Stranden er en sandstrand og der lufter dejligt. Vandet er skønt og solstolene/parasollerne kan benyttes hvis man køber noget på de tilhørende Cafeer. Vi lagde på stranden i mellem 2-4 timer hver dag og det var perfekt. Solen var utrolig skarp, så husk en god solcreme med en faktor der passer til din hud og gerne gå lidt op i faktor. Tip: Længst ude, stolene med siv-parasollerne – høre til en café der har de lækreste lemonader og salater.

Spisesteder: Sitia by er fyldt med skønne restauranter og cafeer – de serverer næsten allesammen græsk mad, som vi ikke kunne få nok af. De fleste steder ligger helt ned til havne kanten og grækerne er super venlige og serviceminded. Vi fik serveret en lille dessert på huset regning hver aften. Det græske køkken er fantastisk! Vi spiste en del græsk salat, tzatziki og moussaka – vi spiste faktisk kun græsk mad hele ugen. Tip: Der er også en del nyåbnede steder iblandt, som er ret flotte, indbydende og gode at spise på. Vores farvorit sted var Inodion.

Shopping: I Sitia er der faktisk ikke så mange butikker, mest souvenir steder. Men hvis man kigger nøje efter er der altså et par perler ind i mellem. Blandt andet dette sted hvor min flotte ring og disse øreringe er fra. Butikken er lille fyldt med inspirerende små kunstværker. Den græske designer hedder Maria Kontogiorgaki, hun sidder i butikkens lille hjørne og kreerer smykkerne.
Tip: Hver tirsdag er der marked i byen med grønt/frugt og de fineste hvide bomuldskjoler. Vi købte en masse dejlig frugt til vores morgenmad og om aften på terrassen samt et par kjoler.

Skriv endelig for spørgsmål eller tips, hvis du skal til Sitia.
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.