REFURB – BÆREDYGTIG ELEKTRONIK

Indlægget er reklame.

Kan du næsten tro dine egne øre? Den er god nok!

Jeg har fået øjnene op for et firma, som virkelig gør en forskel på dette område og det skal i selvfølgelig ikke gå glip af, at høre om. Tænker du over dit miljøaftryk når du køber ny telefon eller computer?

Refurb har eksisteret siden 2008 og er i dag en af de førende refurbishere i Skandinavien. Firmaet blev stiftet af tre efterskolekammerater Peter Hove, Ulrik Hjul Andersen og Martin Bjørn Mikkelsen, i en kælder nær Århus. Deres mission er, at bygge en solid og bæredygtig forretning på samtidigt gøre noget godt for miljøet gennem genbrug. Med tanke på miljøet har de i mine øjne ramt plet og et hul i markedet for mange mennesker.

Jeg elsker selv genbrug og vil til enhver tid vælge det frem for nyt, hvis tingene er gode. Min iPhone er faktisk også købt brugt – men udfordringen som jeg har haft tidligere med brugt elektronik har været tilliden til fremmede, om at tingene var helt i orden. Derfor synes jeg dette koncept er genialt – tryghed kombineret med garanti og omhyggelighed.

Vidste du fx. at én IPhone X har, i hele dens levetid et miljøaftryk på 79 kg CO2- alene er 80% i produktionsfasen?

Refurb opkøber brugte elektronik produkter fra store virksomheder. Herefter renoverer, opgraderer og rengør de, de mange enheder og sælger dem igen på samme vilkår som nyt. Derfor er der altid garanti ved køb af et produkt og så bruger de markedets mest sikre datasletningsmetoder, så data aldrig kan gendannes. Mærker de forhandler er følgende: Apple, Lenovo, Dell og HP.

Refurb

Genbrug har en kæmpe værdi for miljøet, da det spare os for udledning af ekstrem mange ton CO2 om året. Bare forstil jer, hvis alle bare købte genbrug hver anden gang at de skifter noget ud? Det ville gøre en kæmpe forskel både miljømæssigt og følelsesmæssigt. Genbrug gør glad.

Da jeg købte min macbook for nogle år siden, ville jeg have ønsket at jeg havde været bevidst om muligheden, for at købe en brugt. Både i forhold til miljøet men også prisen og rådgivning om produktet. Hos Refurb rådgiver de nemlig både den enkelte privatkunde og store virksomheder i mål, med at finde det helt rigtige produkt.

Bestiller du et produkt hos Refurb kan du også næsten være sikker på at emballagen produktet kommer i er genbrug – de forsøger nemlig i så vidt muligt at genanvende så meget som muligt. Resten bliver presset og afleveret med henblik på genbrug.

Refurb startede som et kælder projekt men er i dag en stærk virksomhed med et stort grønt hjerte. Virksomheder som denne inspirere mig virkelig meget, for det er så tydeligt når en passion skinner igennem og iværksætterne har hjertet med.

I hver eneste opslag på Instagram deler Refurb små budskaber, som jeg synes i skal kigge, de er super gode og sætter tankerne i gang. Find dem her.

Tak fordi du læste med!

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.