CIRCLE LIVING PERSONLIGT

MIN GRAVIDITETS DAGBOG

Graviditetsuge 4.

Jeg fik faktisk en abort for to år siden tilbage i december, som tog mig længere tid end forventet at komme over. Det var nok mest min kærestes valg, da han ikke var klar. Jeg ønskede ikke at sætte et barn i verden, som kun en af os ville have og som vi ikke var enige om. Det tog længe for mig/os at komme over, for der gemte sig en bitterhed inde i mig. Heldigvis overlevede vores forhold perioden. Jeg er i dag glad for at jeg ikke gjorde det alene – for det ville have været alt for hårdt.

Denne gang vidste jeg det faktisk nærmest fra den dag hvor det blev undfanget. Det lyder mærkeligt, men jeg kunne bare mærke det. Jeg startede med et par tidelige utydelige tests, men 4+0 om morgenen på vej til Malmö stod jeg med en positiv test. Om det var planlagt er svært at svare på, for det skete bare med det samme og det havde vi nok ikke lige set komme.

Graviditetsuge: 6.

Da vi kom hjem fra Sverige var vi enige om at jeg skulle bestille en tid ved lægen, for at være 100% sikre. Vi fik selvfølgelig bekræftet nyheden. Det var ærlig talt med blandede følelser, da det kom lidt bagpå os at det var sket i første forsøg. Min termin blev sat til d.23/6/2020, faktisk min søsters fødselsdag. Det er lidt sødt.

Graviditetsuge 7.

Madlede, slem kvalme, murrende fornemmelse i maven og ømme bryster beskrive tiden bedst – jeg troede lige jeg var heldig at slippe, men næh nej. Jeg havde bestilt en tidlig scanning, så vi var inde og se hjerteblink, som gjorde mig mere rolig. Den bekymring mødre taler om, ja den startede da tidligt.. Min bekymring kom helt sikkert også fra aborten.

Det lille blåbær.

Graviditetsuge 8-9.

Slem madlede, kvalme og opkast en enkelt morgen. Jeg troede faktisk lige at jeg var ved at være i bedring, men da håbet blev for stort stod jeg med hovedet i kummen. Heldigvis var det kun en enkelt gang jeg kastede op, men at have det konstant dårligt var heller ikke sjovt.

Graviditetsuge: 10-11.

Jeg var ved lægen i graviditetsuge 10 og fik lavet min vandrejournal og svangerskabsjournal færdig samt få taget blødprøve. Sikke en omgang, min arm føltes helt lam bagefter og jeg havde fået et stort ømt blåt mærke. Det havde jeg dog ikke prøvet før, men det gjorde også virkelig ondt. Hun måtte have ramt forkert, men mine tanker gik på at jeg ville komme til at opleve noget meget mere smertefuldt, så pyt.

Min madlede var stadig virkelig slem og jeg spiste hverken krydret mad, kød og jeg kunne pludselig heller ikke lide sodavand Mere. Men hvor jeg glædte mig til en normal og sund kost igen. [uden så meget gluten].

Graviditetsuge 12.

Jeg fik det stille og roligt bedre, men i uge 11-12 ramte trætheden mig igen. Jeg kunne sove til 9:30 hverdag og kun vågne om natten når jeg skulle tisse 5 gange.

I uge 13 (12+2) skulle jeg til Nakkefoldsscanning og det var jeg spændt på. Der var fløjet mange tanker igennem mit hovede og google-monstret havde også regeret et par gange. Jeg var sikker på alt var godt – og jeg glædte mig til at se den lille fis. Min plan var også at jeg ville se om jeg kunne lure kønnet med nub-teori.

Graviditetsuge 13.
Bekymringsscanning & NF.

Weekenden op til uge 13 fik jeg nogle jag i maven og det satte en bekymring i mit hovede, som jeg ikke kunne slippe. Jeg tog derfor ind til en scanning, hvor jeg havde min mor med. Babyen hoppede og dansede og så helt perfekt ud. Jeg glemmer aldrig de hop, det var så smukt og uvirkeligt.

Nakkefoldsscanningen gik også over forventning og vi fik et tal på knap 1:17.000 (det skulle være over 1:300). Så at gå hjem med følelsen om at alt var okay, var rar og tryghedsgivende. Dog var jeg lidt om om aftenen og dagen efter, fordi hun havde presset hårdt – men det var meget normalt.

Julen kom og det var tid til af fortælle vores familier nyheden. Jeg havde nu ventet så længe og sikke en modtagelse hele vejen rundt – vi kunne ikke have ønsket os mere. En lille ønske-baby fra alle sider. Taknemmeligheden fyldte min jul.

Graviditets uge 14 & 15.

D. 27 december var dagen jeg havde ventet på og glædt mig til længe – vi havde nemlig bestilt kønsscanning. Alle odds sagde en pige, både med nub teori og skull teori, men det var sørme en lille livlig dreng. Jeg må indrømme jeg lige skulle vænne mig til tanken, fordi jeg havde overbevist mig selv lidt om en pige – men der gik ikke længe før vi var de lykkeligste i verden. Det vigtigste var jo en sund baby.

Nytår meldte sig og vi kom ind i det på bedste vis, omgivet af dejlige venner.

Graviditetsuge 16.

2020, et nyt år – året hvor jeg ville blive mor. Jeg mærkede en aften følelsen af at der var en lile fisk inde i min mave, mon det var lille blyp? Min mave var ikke rigtig vokset endnu, kun om aftenen var den lidt rund, så det følges stadig så uvirkeligt.
Madleden sad stadig i mig, hvilket virkelig var ved at være irriterende og hæmmende i sociale sammenhæng. (Men jeg følte mig også heldig i forhold til andre, som havde det meget værre).

Graviditetsuge 17.

En uge med en del ligament smerter, dog ikke noget som ikke var til at holde ud. Det var ‘nemt’ at være gravid i dette trimester og det var med at nyde det. Jeg var dog så uheldig at få en omgang influenza og efterfølgende en forkølelse, som drænede mig lidt ekstra.

Jeg venter stadig spændt på babybulen, men mon ikke den er på vej – det kunne tyde på det. Jeg prøvede hver eneste dag at nyde det og være i nuet.

Graviditetsuge 18.

Forkølelsen hang stadig lidt i mig, men ikke noget af voldsom betydning i hverdagen.

Onsdagen i denne uge fik jeg en lille blødning, som gjorde mig meget bekymret og fik mig helt ud af den. Det vat lige som om det pludselig gik op for mig, hvor meget jeg allerede holdt af det lille væsen inde i min mave. Jeg var så heldig at søde Agnete fra Aalborg Scanningshus ville scanne mig lidt akut. Følelserne sad helt uden på tøjet, men han var heldigvis okay og meget livlig. Jeg var så taknemmelig for at hun ville komme ind på grund af mig og alt ikke kunne have været bedte i mavsen.
*Blødningen kom ikke fra ham eller maven kunne hun se, det kunne være en rift eller mine slimhinder.

Se det lille hjerte ved benet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.