Følelser omkring kønnet på vores baby

Først og fremmest håber jeg, at i vil læse indlægget med kærlighed og forståelse. Jeg er så taknemmelig og glad – det må der ikke herske nogen tvivl om overhovedet!

Jeg havde booket en tidlig kønsscanning – og jeg glædte mig mere, end til juleaften. Jeg havde fået et par gæt på billeder fra to scanninger i uge 12 på en pige og min mavefornemmelse sagde det samme. Jeg var faktisk 98% sikker på at det var en pige, lige indtil hun satte scanneren på i uge 14+2. Jeg kunne se resultatet inden hun sagde det højt.

I min mave gemte sig nemlig en lille fin dreng. Tårnene ramte mine øjne og i sekundet vidst jeg faktisk ikke om det var af glæde eller skuffelse.
Ærligt, så blev jeg faktisk lidt skuffet på vej ud derfra. Jeg har hele mig liv drømt om en lille pige og det fik jeg ikke.
Jeg følte en kæmpe skam over min skuffelse, for det er jo vidunderligt. Jeg har senere fundet ud af at, det nok bunder i en usikkerhed og nogle forventninger jeg havde og ikke en rigtig inderlig skuffelse. Jeg stod pludselig med en masse uvidenhed, som jeg ikke havde forudset. Jeg er jo selv en kvinde, så det er det jeg kender. Det er noget andet, men ikke dårligere.

Tankerne gik også til dem som har svært ved at blive gravide, så jeg følte mig skide utaknemmelig rent ud sagt! – og det er jeg på ingen måde! Jeg føler mig meget heldig og taknemmelig!

Da vi skulle fortælle det var jeg faktisk lidt flov, fordi alle troede det var en pige – så jeg var nok lidt flov over, at jeg både selv havde været så sikker og bange for reaktionerne fra vores nærmeste.

Der gik lige et par dage eller lidt mere, før det bundfaldte sig. Nu har vi købte nogle fine ting til ham og vi glæder os helt ind i vores hjerter. [Han bliver mors lille dreng, det er jeg overbevist om]. Jeg føler mig i det hele taget så heldig, at få lov til at blive mor til mit eget barn.

Jeg har efterfølgende oplevet flere kvinde spørge “hvad bliver det så?” Og når jeg fortæller det er en dreng er reaktionen “Nå, det er da også skønt” – i starten irriterede det mig lidt, for det er det da ikke – DET ER FANTASTISK! Men vi kvinder ønsker bare ofte piger, så de tænker helt som jeg gjorde – og måske er jeg også bare en, som alle forestillede sig skulle have en pige.

Jeg håber med dette indlæg at kunne fortælle, at hvis du en dag står med nogle følelser som mine er du ikke alene eller et dårligt mennneske. Tal med din partner om dine tanker, det letter og hjælper til at i bliver endnu lykkeligere sammen i graviditeten.

Kys & kærlighed

Share:

5 Comments

 1. Mia
  14. januar 2020 /

  Sødeste Ida Bendicte – Først endnu engang stort tillykke til jer Din reaktion er jo helt “naturlig”, når man har en fornemmelse og lille håb om noget, så bliver man lidt paf, når det viser sig at være noget andet. Jeg har været modsat af dig altid ønsket mig en dreng, og jeg fik en smuk, skøn og sund pige❤️ Jeg var hende, der netop sagde, når nogen sagde, at de ventede sig en pige, “Er du glad for det (Jeg kan så godt høre hvor DUMT, det lyder‍♀️)
  Måske du er lige så heldig som jeg at blive beriget med begge køn, hvis i ønsker flere❤️

  • 16. januar 2020 /

   Tak for dit svar <3

   Jeg var faktisk fået mange beskeder om mødre der havde det omvendt, så det er helt sikkert fordi vi mennesker er glade for tryghed.
   Nu glæder jeg mig helt vildt og de mange tilkendegivelser har hjulpet rigtig meget.

   Det håber jeg <3

 2. 15. januar 2020 /

  Sejt at du er åben med dine tanker – jeg kan så godt følge dig! Men, sikke en gave med en lille babydreng! <3 <3 <3

 3. 26. marts 2020 /

  Hvor er det bare modigt af dig at åbne op for dine tanker omkring dette emne. Det kan være lidt sårbart for nogen. Jeg har selv to drenge, og da vi ventede barn nummer 2, spurgte ALLE ind til, om jeg mon var skuffet over, at det var “endnu en dreng”. Det tog lidt fokus og glæden fra den store ting, som det jo er at vente et barn. Jeg følte pludselig, at det var MIG, der ikke levede op til de forventninger, som andre åbenbart havde til mig/mit kommende barn. Det var lidt som om nyhedsværdien faldt, da kønnet blev afsløret.

  Men altså, børn er så forskellige, og vores hverdag ville slet ikke være den samme uden de to personligheder, som vi er så heldige at have. De er lige så forskellige som nat og dag – og lige som de skal være <3 Tillykke med graviditeten. Du har så meget at glæde dig til:).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.