Farver til din hudtone

Går du altid i sort eller en anden yndlings farve og har du nogensinde undersøgt om det egentlig er en del af den farveskala som passer til din hudtone? I kender følelsen af at tage en bluse på, som får ens ansigt til at se helt mat og kedeligt ud – og omvendt med en bluse som får ansigtet til at lyse op. Det gælder selvfølgelig om at få det bedste frem i os alle og at holde ved sin personlige stil. 

Regel nummer ét, er at alle kan bruge alle farver, det handler bare om at finde den rette nuance og bruge farver rigtigt. Intet er forkert. Den røde tråd er super vigtig når man bruger/mixer farver.

Er din hudtone kold eller varm?
Du kan teste om du har den kolde eller varme hudtone ved at se på blodårerne på indersiden af dit håndled. Hvis de er grønlige i farven, er du den varme type – er de derimod blålige, er du den kolde type. Du har helt sikkert også en formodning om hvilke farver du føler dig smuk i, but just to be sure. Guld eller sølv smykker kan også afsløre om du er kold/varm, test hvad der træder smukkest frem på netop din hud. Sølv/kold og guld/varm hudtone hører sammen.

Varm: Tilhøre du den varme, er du pæn i orange/kobber – ting med en gylden undertone. Du klæder afdæmpede jordfarver, rød, mættet grøn og varm gul. Ligeledes vil også oliven, dyb turkis, mosgrøn og pink klæde dig.

Farver du skal undgå: 

Du bør holde dig fra kølige farver, såsom isblå og juvelfarver i mørkelilla, safirblå og mørkerød.

Kold: Er du kold er farver med en blålig undertone pænt til dig. Du klæder farver som sort, hvid, lyse grå og lilla nuancer samt blå, mørk lilla og isblå nuancer.

Farver du skal undgå:

Du bør undgå orange og gyldne farver, som ikke vil gøre noget godt for din hudtone.

En smart og god måde at bruge farver på.

Hvis du er meget til neutrale farver i klædeskabet kan sæsonens accessories være en ide at bære. Fx. røde sko og læber, gule øreringe og en gul clutch. Det giver outfittet lidt kant og farve uden at blive for meget. Hvis man er lidt mere til farver er det flot at mixe farver med print. Et par blomstrede bukser med en ensfarvet bluse i en af nuancerne fra bukserne er super stilet.

Hvis du alligevel synes det er svært, så prøv dig frem og se hvad du føler dig bedst tilpas i, det er jo det aller vigtigste. 

/ Fashion Post – Ida.

 

Share:

2 Comments

 1. 21. august 2017 /

  God guide og tommelfingerregel! Jeg er den kolde hudtone og kan tydeligt se, at det er de grå, blå og generelt mørkefarver er de bedste til mig – jeg er dog alligevel lidt et skarn og foretrækker guld til mine smykker. Men som du selv skriver, så gælder det jo først og fremmest om den gode mavefornemmelse 🙂
  Kram,

  http://nikkilund.dk

  • fashionpost
   Forfatter
   21. august 2017 /

   Dejligt at du kan lide det. Jeg bruger selv både sølv og guld, men med smykker synes jeg også det er mindre iøjenfaldende end med en gul bluse som slet ikke klæder en 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.